В Україну досі можуть завозитися нафтопродукти та пропан-бутан білоруського виробництва. За якими схемами паливо з Білорусі потрапляє на українські заправні станції, розповів аналітик профільного видання "Нафторинок" Олександр Сіренко.

За словами фахівця, в Україну може потрапляти паливо із Мозирського нафтопереробного заводу (НПЗ). Він вважає, що ввезення палива продовжується незважаючи на заборони, але лише іншими логістичними ланцюжками.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Чому у нас така увага тільки до нафтопродуктів російського походження, а білоруські – нормально? Якщо запитати, де дівається мозирський бензин, якого 1 млн тонн на рік в Україну раніше імпортували, відповіді немає. Я припускаю, що в принципі нічого не змінилося, крім логістики”, - вважає Олександр Сіренко.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Аналітик пояснив, як може працювати схема ввезення пального з Білорусі. За його словами, білоруський продукт спочатку можуть транспортувати до російського морського порту Усть-Лугу, а далі кораблями розвозитися північною Європою. Певна частина палива, зокрема, потрапляє в Україну.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, повний балон, будь ласка: в Україні ціни на автогаз на межі різкого обвалу, збирайтеся в подорож.

Також наш портал інформував, НАБУ викрило махінації чиновників "Укрспирту": діяли за старою "схемою" та вкрали 55 млн. грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що чекає на Україну після підвищення податку на паливо до 20%: експерт назвав ризики і запропонував рішення.