В Україні з початку 2023 року дешевшає пальне, а нещодавно набуло чинності ембарго ЄС на російські нафтопродукти, що мало б змінити ситуацію, але чинником впливу виявилися перші в історії постачання зі США.

Імпорт із США все змінив, але тільки на краще. Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн упевнений, що ціни на паливо падатимуть і навесні, тим більше що українські АЗС мають достатньо запасів.

АЗС, скріншот: YouTube

"Темпи серйозні, і я бачу, що потенціал до здешевлення ще є: десь до 2 грн за літр... Ми дуже добре заходимо цієї весни, з великими запасами. Я не виключаю, що ціна може й надалі падати", – заявив експерт.

Водночас, фінансовий експерт Сергій Козирєв повідомив, що виснаження запасів не повинно бути, оскільки вони швидко поповнюються. Джерелом постачання для України тепер стали США. У UPG розповіли, що танкер зі 100 тис. тонн дизеля на бору прибув до порту Гамбурга, звідки паливо перевозиться до нас уже меншими партіями через Польщу.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

"Спробуватимемо збільшувати постачання саме американського продукту через логістичні зручності роботи з цими партіями та вигідне ціноутворення", – заявили в компанії.

У зв'язку з цими обставинами, українські водії можуть не переживати про зростання цін та дефіцит пального.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Нагадаємо, моргання "аварійкою": тепер за світлові сигнали можуть виписати чималий штраф

Раніше ми писали, техогляд в Україні: водії побачили список обов'язкової перевірки, такого ще не було

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонерів возити? "Нафтогаз", який за крок від дефолту, заплатив за броньовані BMW мільйони гривень