Хоч в Україні відстрочили проведення обов'язкового техогляду автомобілів до кінця війни, але водіям вже зараз варто підготуватися до перевірки, бо у разі порушень загрожують чималі штрафи.

Деякі кроки слід зробити вже зараз. Це позбавить водіїв зайвого занепокоєння, а в майбутньому - від витрат. Раніше українцям вже називали ціни на техогляд, вони залежать від категорії транспорту, але в будь-якому випадку це обійдеться у хорошу копійчину – дорожче за 1000 грн.

Техогляд, скріншот: Facebook

Згідно з діючими нормами, під час техогляду повинні перевіряти системи гальмівного та кермового управління, зовнішні світлові прилади, пневматичні шини та колеса, світлопропускання скла, газобалонне обладнання. А також інші частини, які можна зарахувати до безпеки руху на дорозі.

Щоб підготуватися до перевірки, потрібно самостійно оглянути свій транспортний засіб на справність даних систем. Із цим також можуть допомогти на автосервісах.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Машини, дорога: фото gamerwall

Насамперед це забезпечує впевненість у тому, що навіть якщо обов'язковий техогляд повернуть, штрафи за порушення під час перевірки не випишуть. І сама людина має бути зацікавлена ​​у безпеці на дорозі.

Раніше ми писали про те, що півроку без прав чи 340 гривень штрафу? Українських водіїв попередили про "темне" порушення, дивіться на всі боки

Як повідомляв Знай.ua, дуже багатими стали? Українським водіям приготували величезні штрафи, простіше купити самокат

Також портал Знай.ua писав, що водії цього не знали - власник авто Skoda здивував стать відкриттям: "Технологія схожа на Bentley"