В Україні активно знижуються ціни на різні види палива, але експерти поспішають порадувати, що така картина спостерігатиметься й надалі за умови, якщо на світовому ринку продовжать дешевшати нафтопродукти.

У другій половині березня ціни на пальне знижуються, як зазначив засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Леушкін, а викликано це здешевленням нафти через те, що в США впали великі банки. Експерт вважає, що ціни можуть впасти ще на 1-2 гривні.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Прогнози на поточний тиждень зростання не буде точно, у кращому випадку ринок стабілізується. На стелах АЗС ще 1-2 гривні буде просідання, якщо ціни в опті стабілізуються на поточному рівні", - каже Леушкін.

Також у країні почали активно закуповувати дизпальне на тлі продовження "зернової угоди". Аграрії скуповують його на 10% більше, ніж тижнем раніше. Але попит не повинен вплинути на ціну споживачів.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Великі агрокомпанії судячи з усього закупили пальне ще восени, після того, як продали перше зерно. Зараз збільшилася активність закупівель з боку фермерів. Але біда в тому, що фермерські господарства в основному зосереджені на півдні країни, а ті регіони цього року не будуть активно сіятися через війну", - заявив експерт.

Фермери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, "Були спекуляції, продавали по 90 тисяч": ринок перенаситився генераторами, а українцям збувають запаси за шаленими знижками

Раніше ми писали про те, що забудемо як страшний сон 200 грн/кг: коли в Україні почнуть знижуватися ціни на огірки та томати