Їзда влітку на зимовій гумі може мати кілька негативних наслідків і впливати на безпеку та ефективність автомобіля.

Рекомендується використовувати літню або всесезонну гуму влітку для забезпечення оптимальної безпеки, комфорту та тривалості експлуатації автомобіля. Про це пишуть на сайті Аmpercar.com.

Лінь. Фото: Youtube

До яких наслідків може призвести така практика

1. Зменшене зчеплення. Зимова гума має спеціальний протектор, розроблений для покращення зчеплення з дорогою в умовах низьких температур, снігу та льоду. Проте влітку, коли температура повітря підвищується, зимова гума стає м’якшою і менше зчеплюється з асфальтом. Це може призвести до подовженого гальмування, погіршення керованості автомобіля та підвищеного ризику виїзду зі шляху у випадку гострого маневру або несподіваної ситуації.

2. Зношеність гуми. Зимова гума має більш м’яку гумову суміш, що розроблена для забезпечення гнучкості та кращого зчеплення при низьких температурах. Якщо використовувати зимову гуму влітку, вона швидше зношуватиметься через вищі температури, що може призвести до скорочення її експлуатаційного терміну.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Шини. Фото: скриншот Youtube

3. Збільшений опір коченню. Зимова гума має більш великі протекторні блоки, які сприяють кращому зчепленню зі снігом і льодом, але при цьому збільшують опір коченню. Це може позначитися на паливній економічності автомобіля, оскільки зимова гума споживає більше палива влітку через збільшений опір коченню.

4. Погіршення комфорту. Зимова гума часто має більш жорстку конструкцію для забезпечення кращої стійкості на снігу. Це може призвести до погіршення комфорту пасажирів, оскільки така гума менш поглинає нерівності дороги.

5. Порушення правил. У деяких країнах є законодавчі вимоги стосовно використання зимової гуми тільки взимку або при наявності специфічних погодних умов. Їзда на зимовій гумі влітку може призвести до порушення правил та накладення штрафу.

Нагадаємо, ми писали, що як Україну "підкузьмили" швейцарці з російським слідом, або як аферисти роблять бізнес на бронемашинах "Варта".

Як повідомляв "Знай.ua" через 1500 грн українець став "заручником" ПриватБанку, не хотіли віддавати до останнього: "Береги поплутали...".

Також "Знай.ua" інформував, все, що ви чули про техогляд в Україні, вже працює: як змінилася процедура перевірки.