У кожного є такий знайомий, який чи практику чи теорію з водіння в Україні здав не з першого разу, а може навіть і не з другого.

І поки ми раділи спрощенням на кшталт того, що теоретично заняття можна не ходити, а підготуватися можна з репетитором, то в Україні посилилися правила складання іспиту з водіння. Можливо, воно й добре, щоби всякі п'яні судді не могли отримати права за гроші і збивати нацгвардійців.

Іспит на водіння. Фото: Youtube

Як повідомили у головному сервісному центрі МВС,планується запуск пілотного проєкту, спрямованого на забезпечення максимально прозорих умов складання іспитів на отримання посвідчення водія.

Запустять нові правила складання іспитів вже 1 червня 2023 року лише у Львівській, Одеській, Вінницькій та Київській областях.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

За результатами пілотного проекту після врахування всіх можливих нюансів відбудеться масштабування вже на всю Україну (у планах це зробити до кінця поточного року).

Автомобіль. Фото: Youtube

Так, майбутні водії отримають більше прав щодо оскарження результатів іспитів. У класах, де здаватимуться теоретичні тести, працюватимуть 4 відеокамери та мікрофон. При цьому камери будуть розташовані так, що сліпих зон не буде. Тобто буде виключено можливість підказок з боку сторонніх осіб кандидатам на отримання прав.

Крім того, в автомобілях категорії В – це легкові автомобілі – відеофіксація в салоні буде таким чином, щоб знімати і руки, і ноги майбутнього водія і руки і ноги екзаменатора, запис розмов у салоні теж буде.

Іспит на водіння. Фото: Youtube

Нагадаємо, що страховка, швидкість, ремінь безпеки та "стара" гума: все нові штрафи України на 2023 рік.

Раніше ми повідомляли, що великий TruCAM стежить за тобою: українським водіям радять приготуватися, посилюється контроль.