На звичайних губках та ганчірках залишаються пил та пісок, який покриває машину подряпинами та "павутинками".

Щоб правильно помити кузов авто, треба використовувати пористі губки та рушники з мікрофібри з великим ворсом, щоб уникнути пошкодження та уникнути грибка і цвілі. Про це розповідає "Апостроф".

Помити авто. Фото: Youtube

Після миття простими губками, автомобіль перестає блищати. Краще замінити їх на пористу губку під час миття та витирати мікрофіброю з ворсом близько 8 мм.

Для того, щоб прибрати вологу з кузова, треба покласти рушник з мікрофібри на авто та тягнути його за край, не притискуючи до кузова. Якщо він покритий декоративною чи захисною плівкою, то подавати струмінь води необхідно на відстані не менше 50 см. В іншому випадку - плівка порветься.

Популярні новини зараз

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Помити авто. Фото: Youtube

Водночас наносити шампунь після того, як ополоснули автомобіль є помилкою. Адже після його змиття бруд залишається на кузові машини.

Також експерти радять, щоб автомобіль блищав, а лак на ньому не дряпався, потрібно або раз на рік-два полірувати машину, або постійно тримати її в "захисті" поліролей. Рідка поліроль після миття мало що дає, а тверду треба наносити досить часто - приблизно раз на місяць.

Нагадаємо, ми писали, що дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння - камери, записи та "сюрпризи".

Як повідомляв "Знай.ua" перший український мінівен від ЛАЗу, який міг стати легендою: вміщалася вся рідня.

Також "Знай.ua" інформував, одним платежем 34 тисячі гривень: "веселим" українським водіям доведеться брати кредит або продавати квартиру.