Поки Ілон Маск думає, що Tesla поза конкуренцією, українець переробив "Запорожець" у спритний електрокар із запасом ходу 400 кілометрів. Про це повідомляє інформаційний портал Hyser.

Українці – винахідливий та талановитий народ, який може змайструвати у гаражних умовах все – від дрона до повноцінного електрокара. Так, один умілець модифікував ЗАЗ-966 1971 так, що може позаздрити навіть Ілон Маск зі своєю Tesla.

Електрокар ЗАЗ-966. Фото: скрін youtube

Стандартний двигун "Запорожця" було замінено на італійський електромотор Ansaldo потужністю 240 кінських сил. Також завдяки оптимізації ваги вдалося досягти того, що автомобіль важить лише 750 кілограмів. Такі модифікації дали можливість старенькому розганятися до 100 км/год за рекордні 3,7 секунди.

Ще один плюс електричного ЗАЗ-966 – його витривалість. Вказується, що на одному заряді він здатний подолати 400 км шляху.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Електрокар ЗАЗ-966. Фото: скрін youtube

Відчутний і, напевно, єдиний мінус такого автомобіля - його ціна. Власник оцінює "Запорожець" у надхмарні 25 тисяч доларів. Однак важливо враховувати, що він унікальний, а за ексклюзив багато хто готовий платити й не такі гроші.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, культове злиття: у мережі показали гібрид ЗАЗ "Жук", який сподобається футуристам.

Також наш портал інформував заводський кабріолет від ЗАЗ: як виглядає рідкісна "Таврія" з відкритим кузовом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.