Для всіх автолюбителів є цікаві новини. Дуже мало людей знає, що ще в середині 2000-х років легендарний український автомобіль ЗАЗ "Таврія" міг здобути нове життя.

Справа в тому, що в мережі ще кілька років тому з'явилися унікальні ескізи, на яких "Таврію" показали із дуже зміненою зовнішністю спеціально для європейського ринку.

Про це пише портал Hyser.

ЗАЗ "Таврія" 1102, архівне фото

Ідея провести фейсліфтинг ЗАЗ-1102 "Таврія" народилася 2005 року в грецького підприємця Джона Мілонаса, який свого часу навіть попрацював директором "АвтоВАЗу".

Популярні новини зараз

Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням

"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими

"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі

Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми

Показати ще

Вилучену "Таврію" планували випускати в Греції. Розробити новий дизайн "Таврії" Мілонас доручив стилісту-дизайнеру АвтоВАЗу Володимиру Ярцеву, який працював над виглядом ВАЗ-2110.

Як можна побачити на фото, Ярцев змінив "Таврії" передню та задню частину, встановивши круглі фари та ліхтарі, нові бампери та грати радіатора. На додаток, з'явилися литі диски та аеродинамічний обвіс.

ЗАЗ "Таврія" 1102, архівне фото

Справа в тому, що коли проєкт перебував у зародковому стані, то до його розвитку "не доходили руки" у грецького підприємця.
Коли ж Джон Мілонас пішов на пенсію, то взагалі вирішив відмовитися від ідеї випуску всіх ВАЗів і ЗАЗів у Греції - навіть макети авто не побудували.

Примітно, що на початку 90-х "Таврія" продавалася у Франції – для цього було створено спеціальну експортну версію моделі. Крім того, для Європи розробили електромобіль "Таврія" та в Німеччині виявили одне таке авто.

Нагадаємо, нове життя легендарного "старого": ЗАЗ-966 перетворили на стильний баггі для літніх прогулянок.

Раніше повідомлялося, 300 конячок і обрізаний зад: рідкісні кадри найпотужнішої у світі "Таврії".

Також, ексклюзив, який не зустрінеш на дорозі: як виглядає унікальний горбатий лімузин на базі ЗАЗ-965.