Дуже часто українські водії на дорогах зіштовухються із несправедливістю. Поліцейські зупиняючи авто, шукають слабкі місця, та виписують штрафи, коли порушення насправді відсутні.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

До 2020 року власники автомобілів могли оскаржувати незаконні постанови патрульних у судах абсолютно безкоштовно, не сплачуючи судовий збір.

Про це повідомляє Дорожній адвокат.

Але у березні 2020 року Верховний суд у справі № 543/775/17 ухвалив рішення, що при оскарженні в суді штрафу за порушення правил дорожнього руху громадяни мають сплачувати судовий збір у розмірі 536,8 гривень (0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Користуючись тим, що сума штрафу менша за судовий збір, патрульні почали набагато частіше штрафувати водіїв, адже далеко не кожен захоче витрачати більше грошей лише "заради справедливості".

Цю проблему намагалися вирішити депутати, зареєструвавши законопроект № 3424 про звільнення від сплати судового збору при оскарженні штрафів ПДР.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Однак його так і не прийняли, "заморозивши" після першого читання.

Днями Верховний суд вкотре розглянув це питання і ухвалив, що для того, щоб оскаржити постанови патрульних, все ж таки доведеться платити судовий збір.

Нагадаємо, маленький багажник у Smarta більше не проблема: в Україні помітили дивовижну модель компактного авто з кузовом PickUp.

Раніше повідомлялося, "Великий кум" слідкує за нами? Українські копи попередили водіїв про посилення контролю.

Також, список заборонених 10 речей в авто для українських водіїв: запам'ятай і не буде витрачати.