Для кожного водія підготовка транспортного засобу для поїздки це приємна справа.

Для зручності вони можуть навіть переобладнати автомобіль, але тим самим наразити себе на неприємності, самі того не знаючи. Власне за це можна і штраф отримати.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Зокрема, це актуально для автомобілістів, які бажають збільшити у нічний час видимість на дорозі і для цього встановлюють ксеонові фари. Для водія такі фари можуть бути корисні і зручні, адже значно підсвічують дорогу, але для водіїв зустрічного руху та пішоходів можуть нести небезпеку. Небезпека таких фар у занадто яскравому світінні, що може засліпити або пішохода, або водія зустрічної смуги. У зв’язку зі всіма небезпеками на дорозі, законодавство нашої країни забороняє їх використання.

Як помити фари. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Для тих, хто встановив такі фари з порушенням вже існуючих норм, передбачається покарання у вигляді штрафу у 510 гривень. Таку відповідальність передбачає частина 2 статті 122 КУаАП. У особливих випадках можлива відповідальність у вигляді заборони керування транспортним засобом на якому такі фари встановлені з порушенням. В такому разі розмір штрафу буде становити 340 гривень. Якщо водій неодноразово порушував правила, то застосовується таке покарання як позбавлення прав на строк від 3 до 6 місяців.

Якщо ви все ж таки вирішили встановити такі фари, то робити потрібно це професійно та з урахуванням всіх вимог. Це збереже ваш гаманець від штрафу та життя від непередбачуваних аварій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, водіїв попередили про подорожчання популярної послуги: доведеться віддати до 80 тис грн

Раніше портал Знай інформував, оскаржувати штрафи поліції стало не вигідно: Верховний суд назвав розмір судового збору

Також наш портал повідомляв, про нього мріяли навіть студенти: легендарна Dacia 1300, за якою клепали "Жигулі" та "Москвич"