Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Справа в тому, що цієї осені ціни на всі види палива можуть зрости ще більше. В останні дні літа середні ціни на бензин А-95 ставили – 52,91 грн за літр.

Про це розповів директор групи "А-95" Сергій Куюн для одного з українських телеканалів.

АЗС. Фото: скрін youtube

Дані економічного порталу Minfin стверджують, що в останній день літа середня ціна на бензин А-95 становила 52,91 гривні за літр. Літр бензину А-92 можна було придбати за 50,81 гривні, а дизпаливо – 52,49 гривні. При цьому автогаз коштує найдешевше - 23,82 гривні за літр.

За словами Куюна, зараз на ринку спостерігається певна стабілізація, хоча, безумовно, потенціал до зростання ціни зберігається.

Популярні новини зараз

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

"Ми бачимо, що оптові ціни на бензин та дизель з червня, коли повернулося оподаткування повне на пальне, зросли на 13 гривень за літр. Ця вартість містить податкове навантаження та збільшення закупівельної вартості через зростання світових цін. Втім, роздрібні ціни зросли у в середньому на 8 гривень", - розповів він.

АЗС, скріншот: YouTube

При цьому максимальна ціна на бензин чи дизель сягає 55 гривень за літр. Поки що ця ціна тримається. Згідно з прогнозами експерта, паливо може ще додати в ціні на 1-2 гривні восени. Особливо це станеться, якщо світова ціна на пальне теж трохи зростатиме.

АЗС, фото: Informator

Крім того, один із факторів, що впливають на це, – відновлення схем для ухилення від сплати податків. У зв'язку з цим деякі мережі мають меншу собівартість пального та таким чином стримують ціну.

Ціни на паливо, скріншот: "А-95"

Ціни на паливо, скріншот: "А-95"

"На сьогоднішній день оптова ціна бензину А-95 становить 47 гривень за літр, а ми бачимо, що багато мереж працюють з ціною 49-50 гривень за літр. Тобто їхня маржа становить 2-3 гривні на літрі", - пояснив Куюн.

АЗС, скріншот: YouTube

Більше того, як зазначив експерт, ці 2-3 гривні – це витрати заправної станції на реалізацію: зарплата персоналу, електроенергія, оренда тощо. Виходить, що прибутку майже немає. Однак, за його словами, так не буває, тож єдине пояснення – це запас міцності шляхом несплати податків.

Нагадаємо, за кожен літр доведеться віддавати на 3-6 гривень більше: АЗС оновили ціни на пальне.

Раніше повідомлялося, чому не можна купувати червоні машини: вплив кольору авто на ДТП, штрафи та лояльність поліції.

Також, до 2 років "умовно": в Україні почали карати водіїв самокатів.