Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 станцій мережі АЗС "Авантаж". У компанії стверджують, що це "помста" податківців, але є й інша версія того, що відбувається.

Про масове закриття АЗС повідомили в "Авантажі" і заявили, що податкова служба йде проти закону і "карає компанію за низькі ціни".

А ось голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев стверджує, що "Авантаж" приховує свій прибуток і не сплачує податки державі, тож АЗС і вирішили закрити. На даний момент не працює вже більше 50% всіх автозаправних станцій компанії, а їх всього 101.

АЗС Авантаж, фото з відкритих джерел

Директор консалтингової мережі А-95 Сергій Куюн дотримується такої ж думки і каже, що АЗС сильно заборгували за податками, адже нові станції в країні відкривають, а прибутку нібито немає.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

"Згідно зі статистикою, прибутку у цієї групи немає. Ось тільки питання: де вона тоді бере гроші на нові величезні АЗС? Минулого тижня запустили чергову, на стадії будівництва ще, кажуть, мінімум три. Це 150- 250 млн грн", - висловився він.

При цьому "Авантаж" продовжує працювати, незважаючи на відміну ліцензії, за словами Куюна. Цим АЗС порушують закон, за що їм загрожує штраф.

Податкова служба, фото із вільних джерел

Нагадаємо, в Україні водіїв стали частіше "розводити" на сотні гривень штрафу: як захистити свій гаманець

Раніше ми писали про те, що "Не треба пити пива, краще за вино": суддя порадив водієві як не "спалитися" п'яним за кермом

Як повідомляв Знай.ua, півзаплати за повний бак: бензини та дизель додали в ціні 2,5 грн/літр