Повільно, але впевнено ми наближаємося до зимового періоду — це не лише початок опалювального сезону та ризик знову опинитися під загрозою масових ракетних атак з боку окупантів, а й відповідальний період для всіх водіїв.

Час міняти гуму – на зимову. Це особливо важливо робити, щоб убезпечити не лише себе на дорогах, а й інших учасників руху чи пішоходів. Літні шини втрачають свої зчіпні властивості за низьких температур. Закон ніяк не регулює те, коли потрібно зайнятися цим процесом. Оштрафувати вас можуть лише через наявність пошкоджень та тріщин, а також через встановлення шин різної конструкції на одній осі та перевищення мінімальної висоти протектора (1,6 мм до 3,5 тонн, 1 мм – більше 3,5 тонн).

Зимова гума, фото: autopark.pp.ua

А ось в інших країнах це питання може бути врегульоване, тому треба бути підготовлені до цього, щоб не клопотати величезний штраф. Вам найкраще орієнтуватися на прогноз погоди для своєчасної заміни шин. Він приблизно такий самий, який необхідний для початку опалювального сезону. Якщо середньодобова температура триматиметься на рівні +7° і нижче, настав час.

Популярні новини зараз

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Це відбувається десь наприкінці жовтня чи на початку листопада. Але зараз прогноз показує, що кінець другого місяця осені буде теплим.

Для недосвідчених водіїв цей "закон" не діє, їм краще міняти шини на зимові набагато раніше. Наприклад, уже зараз, щоб звикнути.

Нагадаємо, краще перестати, а то коліс не залишиться: в Україні водіям приготували новий штраф у 17 тисяч

Як повідомляв "Знай.uа", як оскаржити штраф за порушення правил дорожнього руху: докладна інструкція від адвоката

Знай.ua писав, кілометрові черги в минулому: в Україні спростили життя майбутнім водіям