У мережі показали унікальну "капсулу часу" - ЗАЗ-110307 "Славута" в ідеальному стані

По Україні, як і раніше, розкидана велика кількість "капсул часу" - автомобілів у хорошому стані, які забувають у гаражах чи ангарах. Часом, однак, можна натрапити на унікальні автомобілі, які буквально перебувають у стані "з салону".

Покинутий автосалон, фото: autocentre.ua

Йдеться про унікальний і, напевно, єдиний у своєму роді автомобіль ЗАЗ-110307 "Славута", пробіг якого складає всього 43 кілометри. Після виявлення автомобіль перевірили на підйомнику і виявилося, що незважаючи на роки простою, він виглядає як новий, а його стан близький до ідеального.

Дана "Славута" знаходиться в комплектації "Люкс". Під капотом у машині ставили 1,2-літровий інжекторний мотор МеМЗ-2477, який розвивав потужність до 62 к.с., що дозволяло автомобілю розганятися до швидкості 132 кілометри на годину. На досягнення "сотні" з місця "Славута" витрачала трохи більше 20 секунд, а витрата на 100 кілометр шляху складала 7,6 літрів.

Популярні новини зараз

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Показати ще

ЗАЗ-110307. Фото: АвтоЦентр

Ця модель була запущена в серійне виробництво у 1999 році, а зняли її звідти лише у 2011 році. Люксова комплектація з інжекторним двигуном початку проводиться у грудні 2002 року. Загальний тираж моделі становив 140 тисяч автомобілів, більша частина яких була продана на території України.

Нагадаємо, що міг стати бестселером: як виглядав конкурент "ГАЗелі" від ЗАЗу, який так і не виїхав на дороги.

Раніше ми повідомляли, що майстри переробили броньований HMMWV на санітарний всюдихід:врятує безліч життів.< /span>