Українські водії ризикують отримати штраф за незначну несправність автомобіля. Йдеться про відсутність передбаченого конструкцією бампера. Втім, у деяких випадках покарання можна уникнути, пише "Дорожній адвокат".

Відповідно до п.31.4.7.е ПДР водій не може свідомо та навмисно керувати транспортним засобом без бампера за звичайних обставин.

Водiй. Фото: скрін youtube

Якщо правоохоронці зловлять на такому порушенні, то відсутність бампера коштуватиме водію 340 гривень. При повторному порушенні протягом року застосовується серйозніша штрафна санкція - від 850 до 1700 гривень. При цьому власнику транспортного засобу загрожує позбавлення права керування терміном від 3 до 6 місяців.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Водночас водіям слід пам'ятати, що штраф за відсутність бампера не завжди є законним. Наприклад, якщо при зупинці інспектору буде повідомлено, що бампер у ремонті і поки що доводиться їздити так, то доведеться заплатити штраф. Використовувати автомобіль у такому стані заборонено.

В той самий час, якщо бампер відпав або пошкодився по дорозі, то водій може повідомити інспектора, що слід до найближчого місця стоянки або ремонту, і в такому разі штраф не може бути накладений.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 1200 гривень на бочку: водії можуть "влетіти" на гроші через номерні знаки.

Також наш портал інформував, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч.