Правила дорожнього руху в Україні завжди були темою обговорень серед водіїв, особливо у світлі нововведень. Нещодавно патрульна поліція отримала додаткове право виписувати штрафи водіям за порушення у комплектації транспортного засобу. Проте з'явилися сумніви щодо законності цього заходу.

Історія водія, зупиненого за перевіркою комплектації, стала нагодою. Поліцейські вимагали пред'явити вогнегасник, аптечку та знак аварійної зупинки. Все необхідне було на місці, але вогнегасник мав несправності.

Вогнегасник / фото

Після детальної перевірки водію було виписано штраф за "управління транспортним засобом з непрацюючим вогнегасником". Проте адвокати вказують на відсутність законних підстав для такого штрафу для легкових автомобілів, які не призначені для перевезення пасажирів.

Згідно зі статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідальність за непрацюючий вогнегасник не передбачена для таких транспортних засобів. Водії можуть отримати лише попередження за це порушення, але не штраф у розмірі 340 гривень.

Популярні новини зараз

Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Багажник. Фото Freepik

Однак слід пам'ятати, що ігнорування недоліків у комплектації автомобіля може призвести до серйозних наслідків при повторному порушенні, аж до вилучення прав водія на кілька місяців. Важливо дотримуватись усіх вимог безпеки та належної комплектації транспортного засобу для уникнення майбутніх неприємностей на дорозі.

Нагадаємо, ліки, які заборонено приймати українським водіям: найкращий з наслідків - штраф

Раніше ми писали про те, що в України набули чинності нові штрафи для роботодавців: як не влетіти в 30-кратному розмірі

Крім того, Знай.ua повідомляв, на Львівщині жінка забула забрати сина зі школи та написала заяву до поліції: що вирішив суд