Стало відомо про те, як швидко і без зайвого клопоту можна відкрити двері автомобіля, які примерзли. Ці поради стануть вам у нагоді на випадок арктичних морозів.

Все частіше в останні роки в зимовий час трапляється відлига, яка зазвичай закінчується різким морозом.

Зима, мороз - фото Знай.ua

У такі моменти водій ризикує потрапити у досить неприємну ситуацію, коли двері автомобіля, люк бензобака, кришка капота тощо замерзають. Це може зіпсувати день.

Якщо це все ж таки сталося, то найкращим варіантом все ж таки стає обдування гарячим повітрям з фена, але при цьому, якщо можливості немає, то доведеться справлятися власними силами.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Показати ще

Але попереджаємо відразу. З усієї сили тягнути замерзлі двері не потрібно, адже є висока ймовірність щось зламати чи порвати. Спочатку обстукайте акуратно двері та місця з'єднання деталей. Навіть такі нехитрі дії зрушать лід, і спростять процедуру відкриття.

Снігоприбиральна машина, фото: скріншот з відео

Один із найнеприємніших варіантів розвитку подій те, якщо заледеніла безпосередньо личинка замку. Можна спробувати використовувати силіконову олію, або нагріти ключ від замку на відкритому вогні.

Працювати ключами у такому разі потрібно дуже акуратно, щоб не зламати нічого, адже на морозі вони дуже тендітні.

Єдине, що може врятувати вас від подібних ситуацій - обробка оліями дверні петлі, а також різні частини транспортного засобу, що рухаються. Дверні замки рекомендується іноді обробляти незамерзаючим складом. Асортимент дуже великий у магазинах, а мінімальна вартість на них.

Машина взимку

До речі, якщо взимку вирішили помити машину, слід не забувати про процедуру продування кузова від крапель води. Це теж вас убезпечить від таких ситуацій.

Нагадаємо, що водії дорого за це заплатять: що заборонено зараззалишати в машині. a>

Раніше ми повідомляли, що з тонуванням, старі та "діряві": які авто не пройдуть техогляд в Україні 2024 року.