Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. На просторах Великобританії на місцевих водіїв тепер чекають величезні штрафи, а також позбавлення штрафних балів за водіння авто, коли на водії "верхній одяг".

Під час опитування кожен восьмий водій Великобританії зізнався, що хоча б раз знімав із себе куртку чи пальто, водночас керуючи транспортним засобом, ігноруючи цим потенційні небезпеки.

Хоча саме носіння пальта чи будь-якого іншого верхнього одягу за кермом не є протизаконним, перевдягання на ходу розцінюється як небезпечне водіння. Про це повідомляють британські медіа.

Пуховик. Фото: скрін youtube

Правила, що діють у Британії, дозволяють поліції штрафувати таких водіїв на 100 фунтів стерлінгів (приблизно 4800 гривень, станом на середину січня 2024 року).

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Покарають автомобілістів на місці, як тільки виявлять порушення. Також їм можуть нарахувати три штрафні бали за необережне водіння.

Поліція Лондона

Подібні заходи вживаються через погіршення погодних умов та небезпеку на дорогах у зимовий період. Через таку ситуацію місцевим водіям наполегливо рекомендують заздалегідь передбачити такий фактор комфортного водіння, як одяг.

Нагадаємо, можна "влетіти" на гроші: без якогось документа не варто сідати за кермо.

Раніше повідомлялося, колишніх цін на заправках не буде: експерт попередив, як зміняться ціни на пальне.

Також, каратимуть штрафом або адмін арештом: кому потрібно обов'язково пройти техогляд у 2024 році.