В Україні знову постало питання про можливу заборону продажу бензину та дизельного палива, що відповідають екологічним стандартам Євро-3 та Євро-4.

Ця пропозиція була висунута Міністерством енергетики країни, незважаючи на попередній тимчасовий дозвіл на продаж палива даних стандартів.

ціни на бензин

Економічні та політичні події, викликані російським вторгненням, сприяли тимчасовому дозволу на продаж бензину та дизеля Євро-3 та Євро-4, що допомогло стабілізувати ціни та припинити дефіцит палива в країні.

Спочатку передбачалося, що це паливо можна буде продавати до завершення військових дій.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Проте Міністерство енергетики виступає за повну заборону продажу палива стандартів Євро-3 та Євро-4 в Україні. На їхню думку, ситуація на паливному ринку стабільна, і всі потреби держави, Збройних Сил та інших споживачів у бензині та дизельному паливі повністю задовольняються.

АЗС. Фото: скрін youtube

У разі запровадження заборони ми побачимо зміни на роздрібному паливному ринку України, але, на жаль, є ризик появи підроблених видів бензину та дизельного палива.

Важливо відзначити, що у січні 2024 року на українських АЗС спостерігається зниження цін. Автогаз подешевшав у середньому на 0,68 грн. за літр, досягнувши позначки 27,90 грн. за літр. Ціна бензину А-95 становить у середньому 81,05 грн. за літр, а дизельного палива – 51,06 грн. за літр.

Нагадаємо, українцям анонсували лютневі відключення газу: кому відріжуть трубу

Раніше ми писали про те, що в Україні "тануть" ціни на пальне: що і на скільки подешевшало

Крім того, Знай.ua повідомляв, це дуже небезпечно: водіїв за їзду в пуховику оштрафують на 4800 грн