В Україні існує проблема, коли абсолютно тверезі водії можуть отримати штраф за перевищення допустимого рівня алкоголю у крові.

І причиною цього є деякі харчові продукти та напої, здатні підвищувати показники алкотестера. Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Алкотестер. Фото: Youtube

Так, у нашій країні гранична норма алкоголю для водіїв становить 0,2 проміле. Це означає, що у 1 літрі крові допускається лише 0,2 г спирту. Однак після вживання окремих продуктів, зокрема кефіру, йогурту або кумису, рівень алкоголю в крові може сягати 0,6 проміле.

І хоча людина перебуває у тверезому стані, алкотестер покаже перевищення норми майже втричі! А це тягне за собою серйозну відповідальність – штраф до 17 тисяч гривень та позбавлення прав на рік.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Власниця дорогої автівки. Фото скріншот з Youtube

Річ у тім, що з виготовлення таких продуктів як квас, кефір чи йогурт відбуваються процеси бродіння. В результаті у складі залишається певна кількість алкоголю. Те саме стосується деяких соків, фруктів, а також шоколадних цукерок та випічки.

І це ставить під загрозу не тільки гаманець водія, а й права водія. Тому слід утриматися від вживання подібних продуктів перед поїздкою за кермом, щоб уникнути неприємних наслідків.

Нагадаємо, опустіть нижче сидіння: водіям нагадали важливий нюанс, про який вони забувають в автомобілі

Як повідомляв "Знай.uа", уважно послухайте свою машину: ці "симптоми" - явна ознака того, що коробка передач помирає

Знай.ua писав, це дуже небезпечно: водіїв за їзду в пуховику оштрафують на 4800 грн