На дорогах часом можна зустріти конфліктних учасників руху, які зайвий раз не проти відчитати пішохода, що перебігає дорогу, або водія, що його підрізав. Втім, така поведінка заохочується не скрізь і в деяких випадках таких водіїв можуть серйозно покарати, пише mashyna.

Конфлікти на українських дорогах не рідкість, але часто все закінчується словесною суперечкою між водіями і всі роз'їжджаються. В Україні не передбачено штрафних санкцій за образу іншого учасника руху, проте така норма діє у Німеччині.

Водiй. Фото: скрін youtube

Так, у Німеччині на законодавчому рівні закріплено заборону на образливу поведінку за кермом. Водіям забороняється робити все, що може образити іншого учасника руху – від лайки до демонстрації мови або середнього пальця.

За подібне порушення передбачено штрафні санкції у розмірі від 100 до 4000 євро, що в еквіваленті від 4 до 160 тисяч гривень. Серйозність покарання залежить від низки чинників, зокрема ступеня суспільної небезпеки.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube

Про ці штрафи слід пам'ятати і українцям, оскільки багато хто з початку повномасштабної війни перебрався до Німеччини на власному транспорті.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні водії можуть проігнорувати вимогу копів зупинитися: коли це законно.

Також наш портал інформував, в Україні одна категорія водіїв масово втрачає свої авто: податкова та поліція продовжують "полювання".

Крім того, ми писали, опустіть нижче сидіння: водіям нагадали важливий нюанс, про який вони забувають в автомобілі.