В Україні любов до соціальних медіа, на яких активно діляться інформацією про дорожні пригоди, часом закінчується неприємними сюрпризами.

Багато наших співвітчизників навіть не замислюються про те, що в деяких країнах за звичайну зйомку ДТП можна не лише заплатити кругленьку суму, а й опинитися за ґратами, повідомляє Твоя машина.

ДТП у Чернігівській області, фото: Нацполіція

Наприклад, у Нідерландах водіям суворо заборонено використовувати мобільні телефони за кермом та фіксувати наслідки дорожніх інцидентів.

За подібне порушення їм загрожує штраф 230 євро, що становить близько 9000 гривень. Мабуть, барвисті знімки подій не є допустимою ціною безпеки на дорогах.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Місце ДТП: скрін із соцмережі

Німеччина, у свою чергу, вжила набагато суворіших заходів щодо тих, хто вирішує сфотографувати момент ДТП. Тут діє закон, який явно забороняє фотографування та зйомку відео при дорожніх інцидентах.

Такі дії кваліфікуються як кримінальний злочин та порушення конфіденційності, що може призвести до штрафу у розмірі 1000 євро (близько 40 700 гривень) або навіть ув'язнення на строк до двох років.

Тож слід пам'ятати, що у пошуках лайків та репостів у жодному разі не можна грати з дорожніми законами.