Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація щодо штрафів. Як правило, в Україні водії знають необхідність мати поліс ОСАЦВ в обов'язковому порядку.

Однак є досить велика кількість людей, які не знають, що в деяких випадках водієві необхідно мати ще один документ від страхової компанії, за відсутність якого можна отримати великий штраф.

Цього разу йдеться саме про поліс індивідуального страхування. Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців порталу "Твоя машина".

Водiй. Фото: скрін youtube

Юристи звертають увагу, що ЗУ "Про страхування", а також Положення КМУ №959 зобов'язують оформляти страховку від нещасних випадків на водіїв транспортних підприємств, які ведуть діяльність із пасажироперевезень.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Водії, скріншот: YouTube

У водіїв автобусів поліція чи "Укртрансбезпека" може вимагати для перевірки такий поліс поряд із ОСАЦВ. За відсутності страховки може бути накладено штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Водій, скріншот: Youtube

І хоча суб'єктом правопорушення в даній ситуації є не водій, а його роботодавець (він же і несе відповідальність), нерідко трапляється так, що штраф підприємство неофіційно вираховує із заробітної плати водія, який "провинився".

Юристи звертають увагу автомобілістів, які працюють на подібних підприємствах, на подібні нюанси, щоб не потрапити до незручної ситуації.

Нагадаємо, Міненерго націлилося на повну заборону Євро-3 та Євро-4: які небезпеки можуть критися за цим рішенням.

Раніше повідомлялося, що на АЗС перепишуть вартість пального: експерт пояснив, як вплине обвал вартості нафти на українських водіїв.

Також, ризикуєте отримати штраф: водіям розповіли, що не можна робити, коли зупиняє патрульний.