Чи варто залишати зимові шини на своєму авто, щоб заощадити трохи грошей? Коли потрібно переходити на "літній режим"? Ці питання можуть турбувати водіїв, тому давайте розглянемо, як температура впливає на гуму і чому пізня зміна може спричинити неприємні наслідки.

Насамперед, варто звернути увагу на склад гуми, розповідає джерело. Зимові шини м'якші та містять більше каучуку, ніж літні.

Зимова гума, скріншот: YouTube

Бережливість до палива – актуальна тема в наші дні, і використання зимових шин у теплу пору року може лише збільшити витрати бензину через додаткову вагу.

Вони призначені для холодних температур і швидше зношуються за високих показників термометра. Використання таких шин при потеплінні не порушує правил, але може прискорити зношування протектора.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Штрафи за гуму, фото "Джедаі"

Протектор був спочатку розроблений для снігових та крижаних умов, тому він втратить свою ефективність на теплому асфальті, збільшуючи гальмівний шлях. Керованість також постраждає, створюючи відчуття нестійкості на дорозі, особливо при поворотах та високих швидкостях.

Щоб забезпечити оптимальну безпеку та економію палива, рекомендується переходити на літні шини, коли середньодобова температура підніметься до +5°C та вище.

Крім того, Знай.ua повідомляв, водії дорого за це заплатять: що заборонено зараз залишати в машині

Також наш портал інформував, ваше авто "подає сигнали" про серйозну поломку: що робити, коли в автомобілі вібрує кермо

Раніше ми писали про те, що опустіть нижче сидіння: водіям нагадали важливий нюанс, про який вони забувають в автомобілі