Українським водіям варто готуватися до того, що цінники на скраплений газ стануть відчутно вищими. Як може змінитися вартість палива і чому, розповів старший економіст CASE-Ukraine, спеціаліст Економічної експертної платформи Володимир Дубровський у своїй колонці на порталі epravda.

Протягом найближчих кількох місяців в Україні хочуть підвищити акциз на автогаз утричі - з 52 євро за тис. л до 160-170 євро. На такий крок хочуть піти, щоб зрівняти акциз, відповідно до енергетичної цінності палива, та імплементувати практики ЄС.

АЗС. Фото: скрін youtube

Володимир Дубровський прогнозує, що через перегляд акцизу кінцева вартість зрідженого газу на українських АЗС досягне позначки 34-36 гривень за літр. То "нормальна" ціна даного виду палива досягне позначки, яка фіксувалася в найгірші часи, за його дефіциту.

Економіст зазначив, що у разі збільшення акцизу їздити на автогазі стане значно менш вигідно, тому зменшиться кількість охочих переобладнати автомобіль на ГБО.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Автогаз. Фото: скрін youtube

"Оскільки на одну і ту ж відстань доводиться витрачати на 25-30% більше літрів газу, ніж бензину, це означатиме, що економія поточних витрат завдяки використанню газу зменшиться майже вдвічі в нинішніх цінах", - зазначив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на заправках порадують усіх водіїв: експерт розповів, як зміниться вартість палива на початок лютого.

Також наш портал інформував, ризикуєте отримати штраф: водіям розповіли, що не можна робити, коли зупиняє патрульний.

Крім того, ми писали, гаманець ціліший, а палива більше: як заощадити бензин не докладаючи багато зусиль.