Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Так, у деяких ситуаціях манери керування чи пасажирська поведінка можуть стати не лише об'єктом критики, а й стати предметом порушення законодавства.

Подібна ситуація склалася в Австралії, де водіям заборонено робити висовувати з вікна руки та інші кінцівки без вагомої причини.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Твоя машина".

Авто, фото: Знай.ua

Відповідно до законів Нового Південного Уельсу, австралійським водіям дозволяється висовувати кінцівки, включаючи кисті рук, з вікна автомобіля лише у випадку, якщо вони подають сигнал іншим учасникам руху. Інакше ця дія вважається порушенням, що підлягає штрафу. Сума штрафу складає 337 австралійських доларів, що приблизно 8500 гривень.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Димитра Влахомітрос, представник Австралійської національної асоціації автомобільних доріг та автомобілістів, наголосила, що водії та пасажири мають керуватися здоровим глуздом.

Авто, фото: Знай.ua

Подібні дії не тільки є порушенням законодавства, а й становлять небезпеку, оскільки існує ризик травмувати кінцівку у разі, наприклад, раптового гальмування чи зіткнення.

Це правило нагадує про важливість дотримання законів та норм безпеки на дорогах. За дотримання цих правил можна не лише уникнути штрафів, а й забезпечити спільну безпеку учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, військову вантажівку перетворили на автобудинок з люксовими апартаментами: не туалет, а мрія.

Раніше повідомлялося, що в Україні водіїв без цього документа "покарають" на 17 тисяч: як не нажити проблем.

Також, з водіїв здеруть три шкури: стало відомо, як в Україні можуть змінитись ціни на автогаз.