Водії можуть заробити серйозний штраф за дію, яку багато хто не вважає навіть за мінімальне порушення. Наприклад, за перекушування за кермом можна влетіти на 3500 гривень. Про це повідомляє портал mashyna.

В Україні водії звикли, що за кермом автомобіля не можна вживати спиртне чи перебуває у стані наркотичного сп'яніння. Водночас існує шанс отримати серйозний штраф за перекус за кермом. На щастя для українських водіїв таке правило діє в одній із країн Євросоюзу.

Водiй. Фото: скрін youtube

Так, на Кіпрі автомобілістів можуть оштрафувати на 85 євро або 3500 гривень в еквіваленті за перекушування або розпивання води під час керування транспортним засобом. Вважається, що такі дії відволікають водія від дорожньої ситуації, що підвищує ризик аварійних ситуацій.

Виписати штраф, можуть незалежно від того, наскільки водій був голодний або як сильно його мучила спрага. Щоб уникнути неприємностей, рекомендується зупинитися на узбіччі та задовольнити потреби.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Водії. Фото: Youtube

Варто зазначити, що через повномасштабне вторгнення багато українців стали біженцями в різних країнах, зокрема і на Кіпрі. Отже, остерігатися штрафів необхідно й українським водіям, які знайшли тимчасовий притулок у цій країні.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, конфліктних водіїв суворо покарають: за що можна отримати до 160 тисяч штрафу.

Також наш портал інформував, в Україні одна категорія водіїв масово втрачає свої авто: податкова та поліція продовжують "полювання".

Крім того, ми писали, опустіть нижче сидіння: водіям нагадали важливий нюанс, про який вони забувають в автомобілі.