Українських водіїв очікує черговий складний період, оскільки ціни на пальне у 2024 році підуть вгору. Про це йдеться у інфляційному звіті Національного банку України за січень.

У 2023 році уповільнення зростання вартості палива сприяло зниження світових цін на нафту. Однак навесні 2024 року очікується зростання цін на нафту у світі, що вплине на вартість палива на українському ринку.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Однак їх очікуване підвищення навесні 2024 року та помірне зниження надалі зумовлять дещо швидше подорожчання пального цього року", - йдеться у прогнозі НБУ.

Стрибок цін на українських заправних станціях матиме тимчасовий характер. У Нацбанку наголошують, що цінники на пальне стабілізуватимуться зі зниженням світових цін на нафту.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube

"Надалі вартість пального стабілізується завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту", - зазначено у звіті регулятора.

Варто нагадати, що в уряді ще й розглядають можливість підвищення акцизу на скраплений газ. Якщо відповідне рішення буде ухвалено, то вартість цього палива підніметься до рівня 34-36 гривень за один літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на АЗС подорожчали авгогаз, бензин та дизпаливо: який вид пального спустошить гаманець.

Також наш портал інформував, Міненерго націлилося на повну заборону Євро-3 та Євро-4: які небезпеки можуть бути за цим рішенням.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що ризикуєте отримати штраф: водіям розповіли, що не можна робити, коли зупиняє патрульний.