Нещодавно до Верхвоної Ради подали доповнений та відредагований текст нового закону про мобілізацію. Різниця із попереднім варіантом невелика, а тому його текст викликає неабияке обурення громадян.

Нагадаємо, що за новим законопроєктом, в Україні створять "кабінет призовника", куди військовозобов'язаним будуть приходити повістки у електронному вигляді.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Проігнорувати його не вдасться, адже на порушників суд буде накладти обмеження, зокрема: позбавляти праві керування, виїзду за кордон та арештовувати рахунки.

Адвокат Роман Сімутін розповів по поличках, які наслідки будуть наставати для водіїв, які проігнорують електронну повістку.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Фахівець зазначає, що позбавлення права керування - не новий метод впливу, і давно активно застосовується для боржників аліментів.

Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

"Коли такого боржника зупиняє поліція і виявляє порушення, то у нього вилучаються права, складається протокол за ч. 3 ст. 126 КУпАП: керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування, а справа передається до районного суду", - пояснює юрист.

Зазвичай, у такій ситуації у боржника забирають права на термін від 3 до 6 місяців.

Однак адвокат попереджає, що у тому випадку, якщо поліція в другий раз спіймає чоловіка, якого позбавили права керування, то його можуть покарати за ч. 3 ст. 126 КУпАП, штрафом у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це 40 800 грн), з позбавленням права керування на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Сімутін зазначає, що за цією статею копи мають право забрати у вас авто та відправити його на штрафмайданчик.

"Зараз можна пити корвалол, бо знаєте, де ще одна заковика?А якщо у вас заблокують рахунки і ви не зможете сплатити штраф та забрати авто із штрафмайданчика вчасно, то скільки ще накапає? Як вам такий підхід, нормально?", - додає юрист.

Нагадаємо, військову вантажівку перетворили на автобудинок з люксовими апартаментами: не туалет, а мрія.

Раніше повідомлялося, що в Україні водіїв без цього документа "покарають" на 17 тисяч: як не нажити проблем.

Також, з водіїв здеруть три шкури: стало відомо, як в Україні можуть змінитись ціни на автогаз.