Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть прожити без чогось новенького зі світу автомобільних новин, є пізнавальна історія. Один із автоблогерів розповів про долю унікального саморобного радянського авто під назвою "Мрія".

Ряд знімків цього екземпляра автор назвав "Прощання з Мрією". Про це пише портал Hyser.

Ще б пак, для створення цього транспортного засобу було витрачено не один рік. Коли господар помер, його онук виставив раритетну версію на продаж, ось тільки вийшло так, що цей транспортний засіб придбали через сучасну ПТС на саморобку, а саму "Мрію" відправили на звалище.

Радянське авто "Мрія", скріншот: YouTube

Адже творець "Мрії" Віктор Васильович сконструював своє авто для повсякденної їзди. Автор проекту приділив багато уваги зовнішності, а також декору. Передня частина "Мрії" схожа на Checker Marathon, "Чайку", а також Cadillac з п'ятдесятих.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Радянське авто "Мрія", скріншот: YouTube

"Мрія" може похвалитися індивідуальним дизайном, про що свідчать назва автомобіля та колір морської хвилі в офіційних документах. Це сплав компонентів від різних моделей автомобілів "Москвич".

Радянське авто "Мрія", скріншот: YouTube

Центральна конструкція кузова бере свій початок від Москвича-400, а кришка багажника та частково задні крила запозичені у Москвича-407. Задні ліхтарі є креативно переробленими передніми підфарниками від автобуса ЗІС-155.

Передні крила, швидше за все, є результатом саморобної роботи та оснащені чотирма круглими фарами. Під фарами впадає в око решітка радіатора на всю ширину, а з боків крил гордо красуються фірмові таблички "Мрія". Це ім'я також витончено відображене на кришці багажника, що прикрашає "пташиною" емблему від ГАЗ-21 Волга.

Нагадаємо, такі були лише на обкладинках журналів: унікальне купе, зібране на базі "Запорожця".

Раніше повідомлялося, що саме таку отримав Юрій Гагарін: українці знайшли унікальну "Волгу ГАЗ 21".

Також, схожий був тільки у султана: у Тернополі створили потужну копію позашляховика Bentley Dominator.