Для всіх наших шанованих читачів, які хочуть знати всі актуальні новини з автомобільної тематики, є дуже цікава історія. У далекому 1967 було випущено всього п'ять 260-сильних пожежних пікапів Maserati Quattroporte. На той час незвичайні автомобілі обслуговували перегони "Формули-1".

Тепер же 2024 року дійшло до того, щоб "збити" жирний куш. У Франції на аукціон Artcurial виставили незвичайний Maserati Quattroporte 1967 року.

Розкішне авто перетворено на пожежний пікап. Його історію розповіли на сайті аукціонного дому. Пропонуємо подивитися нашим читачам, що з'явиться на аукціоні.

Maserati Quattroporte для пожежників, фото: Artcurial

Випустили лише п'ять таких пікапів Maserati Quattroporte. Їх створили спеціально для Гран-прі Італії у "Формулі-1". Звичайні пожежні авто вважали надто повільними, адже у разі пожежі під час перегонів необхідно максимально швидко прибути на місце аварії.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Maserati Quattroporte для пожежників, фото: Artcurial

Maserati Quattroporte для пожежників, фото: Artcurial

Тюнінг Maserati Quattroporte виконало ательє Carrozzeria Grazia з Болоньї. Спортивний седан вибрали тому, що він оснащений потужним 4,7-літровим V8 на 260 сил та здатний розвинути швидкість понад 200 км/год. До того ж він досить великий, що дозволило вмістити необхідне пожежне обладнання.

Maserati Quattroporte для пожежників, фото: Artcurial

Maserati Quattroporte зрізали кузов і встановили водомет з величезним баком для води. Цікаво, що попереду залишилися розкішні шкіряні сидіння та кондиціонер.

Пожежники Maserati Quattroporte обслуговували перегони в Італії до кінця 70-х, а потім розпродали. Саме цей автомобіль пройшов реставрацію в 2011 році. Зараз за нього планують отримати від 150 000 до 250 000 євро.

Нагадаємо, легенда гуртків моделювання "Панголіна", була крутішою за Lamborghini: сучасні діти такого не бачили.

Раніше повідомлялося, автомобілі з цими двигунами приємно здивують: визнані найкращими.

Також, в Україні оновили список машин, які підпадають під податок.