Іржа є серйозною проблемою для автомобілів, яку необхідно своєчасно усувати. Є два основні методи боротьби з нею: механічний та електрохімічний.

Перший передбачає фізичне зчищення іржі з поверхні, тоді як другий використовує хімічні речовини та електричний струм.

Іржа на авто. Фото Freepik

Механічний метод видалення іржі є складним і часто використовується саме для невеликих пошкоджень. Для його застосування знадобляться наждачний папір різної зернистості, металева щітка, нейтралізатор іржі та фарба для фінального покриття.

Процес починається з ретельного очищення іржавої ділянки наждачним папером та металевою щіткою для видалення всіх видимих ​​слідів корозії. Далі наноситься нейтралізатор іржі, який створює захисний бар'єр та запобігає подальшому її розвитку. Завершальним етапом є фарбування очищеної поверхні відновлення захисного шару.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Електрохімічний метод більш делікатний і підходить для невеликих локальних пошкоджень, які не проржавіли наскрізь. Для його застосування потрібні металевий дріт, два електроди з нержавіючої сталі (один з цинковим наконечником), нейтралізатор іржі та розчин хлориду цинку.

Спочатку металевий дріт приєднується до позитивної клеми акумулятора. Ватний тампон, змочений у перетворювачі іржі, використовується для очищення проблемної ділянки. Після цього другий електрод з цинковим наконечником, з'єднаний з дротом, занурюється в хлорид розчин цинку і проводиться по очищеній поверхні, утворюючи захисний шар.

Іржа, скріншот: YouTube

Усувайте іржу якомога раніше, перш ніж вона поширилася і завдала серйозних пошкоджень. І обов'язково під час роботи з хімічними речовинами використовуйте захисний одяг, наприклад рукавички та спеціальні окуляри. Ретельно дотримуйтесь інструкцій із застосування всіх використовуваних продуктів.

Нагадаємо, літаючі машини не таке вже й майбутнє: японці показали таке "авто"

Як повідомляв "Знай.uа", смердючі "ГАЗелі" виявилися українцям симпатичнішими: ЗАЗ у 90-х готував національну вантажівку "Снага"

Знай.uа писав, як і ви, алкотестери теж іноді брешуть: адвокат викрив хитрі трюки поліції