Незважаючи на те, що на календарі весна, уночі все ще трапляються заморозки. Якщо авто "ночує" на вулиці, перед тим, як їхати, деякі експерти радять прогріти двигун.

Але зазначається, що "прогрівати" двигун 5-10 хв не тільки не обов'язково, а й деяким моторам шкодить.

Прогрівання двигуна. Фото: скриншот Youtube

Початковий прогрівання двигуна на холостому ходу повинен займати не більше 1-2 хвилин. Це з тим, що тривала робота двигуна на холостих оборотах серйозно скорочує його ресурс. Про це пишуть на сайті Autotheme.info.

[quote author="— відзначають експерти."] При низьких оборотах двигун не має нормальної циркуляції олії, що призводить до масляного голодування та швидкого зносу цілого ряду деталей (поршнева група, масляний насос, система охолодження, газорозподілу та випуск) . ]

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Прогрівання двигуна. Фото: скриншот Youtube

Також це стосується турбінних двигунів. Для них ця проблема особливо актуальна, адже сама по собі турбіна досить вимоглива і при неналежній роботі двигуна може швидше вийти з ладу. Також при неналежному догляді страждають інші складові авто. Наприклад, при тривалій роботі на неодруженому ходу страждає і каталізатор, який дуже схильний до перегріву.

Автолюбителі рекомендують відразу після пуску дочекатися, коли стрілка тахометра впаде нижче за 1000 оборотів. Потім потрібно починати їхати і перші кілька кілометрів, доки двигун не досягне робочої температури – потрібно їхати максимально повільно та акуратно.

Автомобілі. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як "вилікувати" машину від іржі - пару способів, яким ви скажете "дякую".

Раніше ми повідомляли, що, як і ви, алкотестери теж іноді брешуть: адвокат викрив хитрі трюки поліції.