Українських водіїв попередили про зміну на дорогах, які діють уже з 1 травня. Що потрібно знати, йдеться у матеріалі інформаційного порталу telegraf.

Вже з 1 травня в Україні скасують обов'язок водіїв включати денні ходові вогні чи ближнє світло незалежно від освітленості. Це сезонне правило, згідно з ПДР, діє з 1 жовтня до 1 травня.

Автомобіль. Фото: скрін youtube

У цей період світловий день короткий, а також часто є фактори, що погіршують видимість, наприклад, туман, дощ або сніг. Денні ходові вогні або ближнє світло фар роблять автомобіль помітнішим для учасників руху. Це, своєю чергою, знижує ризик потрапити в дорожньо-транспортну пригоду.

Варто нагадати, що до кінця квітня водії під час їзди поза населеними пунктами, повинні дотримуватись цієї вимоги, якщо не хочуть отримати штраф.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Так навіть за таке, на перший погляд, незначне порушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 425 до 510 гривень. Покарати порушника можуть навіть якщо на дворі яскравий сонячний день, адже денні ходові вогні мають включатись у будь-який час доби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, МВС звернулося до водіїв із важливим оголошенням: скористатися може кожен автовласник.

Також наш портал інформував, от і докатався до 40 тисяч гривень: за що українським водіям загрожуватиме великий штраф – не грайтеся з цим.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відсутність цих речей може коштувати життя: водіям нагадали, що обов'язково має бути в авто під час воєнного стану.