В Україні, водії не рідко зіштовхуються з несправедливими діями з боку поліції, які можуть призвести до серйозних наслідків. Так сталося і в Одеській області, де місцевому жителю виписали штраф у розмірі 40 тисяч гривень та позбавили водійських прав на п'ять років, хоча він стверджував, що в той момент не керував автомобілем.

Згідно з матеріалами справи № 523/20789/23, патрульні зупинили автомобіль ЗАЗ 1102, стверджуючи, що за його кермом був чоловік, якому раніше вже анулювали право на водіння.

На підставі цих тверджень, поліція склала адміністративні матеріали, і суд досить швидко ухвалив рішення про визнання водія винним, навіть без його участі в засіданні.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Водій не погодився з таким рішенням і подав апеляцію, в якій вказав, що він не керував автомобілем у момент зупинки. Він зазначив, що у матеріалах справи відсутні будь-які реальні докази його участі у водінні, крім заяв поліцейських.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

До того ж, він виявив, що важливі докази, такі як відео з бодікамер поліцейських, були видалені з-за "закінчення терміну зберігання", що викликало питання про чесність проведення розслідування.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Суд апеляційної інстанції вивчив подані документи та підтвердив, що дійсно доказів, які б беззаперечно свідчили про участь чоловіка в управлінні автомобілем, немає. Це призвело до визнання первісного покарання безпідставним і протиправним.

В результаті, суд скасував вирок про штраф та позбавлення прав, закривши справу та відновивши справедливість. Цей випадок став черговим нагадуванням про важливість дотримання правил юридичної процедури та забезпечення прав людини.