Російські окупанти посилили обстріл енергетичних об'єктів. У зв'язку із цим спостерігається додатковий попит на бензин у деяких регіонах. Чи зможе це вплинути на вартість палива, розповів директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн у коментарі "Главкому".

Сергій Куюн зазначив, що додатковий попит на бензин уже спостерігається у Харкові та Одесі. Якщо відключення електроенергії стануть більш глобальними, посилиться і споживання палива.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Власники мереж заправних станцій підтверджують, що з цими обстрілами по енергетиці реалізація у них зросла. Якщо відключення електрики будуть глобальними і підуть по всіх регіонах, звичайно, що цей попит буде набагато більший", - заявив експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як правило, підвищений попит знаменує подальше зростання цін, але не в цьому випадку. Сергій Куюн наголошує, що дефіциту палива в Україні немає, більше того, ресурсу є більше, ніж необхідно для внутрішнього споживання. Отже, підвищення попиту ніяк не позначиться на ціні

"Навпаки є постійний профіцит – пального більше, ніж нам потрібно. Відповідно, цінам нема через що зростати", - упевнений експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець порожній, натомість бак повний: АЗС засмутили новими цінами на бензин та дизель.

Також наш портал інформував, автогаз знову встановлюватиме цінові рекорди: АЗС попереджають про подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії обомліли: нові ціни на бензин і дизель змусять розщедритися на повну.