Австралійські вчені визначили, якщо вночі ви спали менше п'яти годин, то з такою ж ймовірністю потрапите в автомобільну аварію, як і за перевищення дозволеного ліміту алкоголю.

Вчені оцінили дані лабораторних та польових досліджень, в яких вивчали, скільки попереднього сну потрібно людині для безпечного водіння. Про це пише портал Медичний Експрес.

Дорога. Фото: скриншот Youtube

Після узагальнення результатів 61 унікального дослідження було виявлено, що сон менш як чотири-п'ять годин у попередні 24 години пов'язаний із подвоєнням ризику ДТП. Це той самий ризик аварії, коли у водіїв концентрація алкоголю у крові становить 0,05%.

Результати низки досліджень також показали, якщо водій спав з нуля до четвертої години попередньої ночі, ймовірність того, що він потрапить в аварію, може бути в 15 разів вищим.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

На думку вчених, огляд показує, що, ґрунтуючись на наукових даних, може бути розумною вимога від водіїв певної кількості сну, перш ніж сісти за кермо.

Не тільки це, а й ризик аварії для водія значно зростає з кожною годиною сну, втраченої попередньої ночі. Деякі дослідження навіть припускають, що коли водій спав від нуля до чотирьох годин попередньої ночі, його ризик потрапити в аварію в 15 разів вищий.

Подивіться , як ви керуєте: простий тест, щоб визначити "танк" ви "приколіст" або може "бос" за кермом.

Раніше ми повідомляли, що без водіння, але зі штрафом: 40 800 гривень та без прав на п'ять років.

Також стало відомо, що водіїв суворо попередили про номерні знаки: таке заборонено, навіть не надумайте.