Зважаючи на регулярні зміни в правилах дорожнього руху, сімейним водіям в Україні необхідно бути особливо обережними, оскільки порушення нових вимог може призвести до неприємних штрафів та санкцій.

Однією з таких важливих змін є обов'язковість використання дитячих автокрісел для дітей зростом вище 145 см. Якщо раніше ця вимога залежала від віку 12 років, то тепер вона пов'язана саме з ростом дитини.

Дитяче автокрісло. Фото Freepik

Також важливо пам'ятати, що перевезення дітей на руках у автомобілі тепер категорично заборонено.

За порушення цих правил передбачені значні штрафи. Кожен сімейний водій повинен усвідомлювати, що за недотримання цих вимог йому може бути нараховано штраф у розмірі 510 гривень.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн

Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись

Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода

Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми

Показати ще

У випадку повторного порушення цієї норми сума штрафу зросте до 850 гривень. Ці правила поширюються на всіх водіїв, за винятком машин екстрених служб та автобусів.

Дитяче автокрісло, АвтоСвіт

Для того щоб уникнути неприємних наслідків у вигляді штрафів, водіям, в яких є діти, необхідно ретельно вивчити та дотримуватися всіх нових правил дорожнього руху, зосереджувати увагу на зміненнях у вимогах щодо перевезення дітей та завжди мати при собі необхідне дитяче автокрісло для безпечної поїздки.

Також наш портал інформував, українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що від 85 до 340 грн: юристи відповіли, кого з водіїв покарають за цигарки у салоні

Вам буде цікаво дізнатися спочатку оштрафують, а потім заберуть права: яке покарання чекає на водіїв за популярне порушення