Досвідчені водії радять кілька способів, як можна їздити у спеку і не перегрівати машину без кондиціонера. Перед тим як сісти за кермо, відкрийте двері і дайте машині трохи постояти.

Їзда на машині у спеку може бути викликом, особливо якщо Ви хочете уникнути використання кондиціонера. Ось кілька детальних порад, як зробити вашу поїздку комфортнішою без використання кондиціонера.

За кермом, скріншот: Youtube

Холодні напої

Візьміть із собою пару пляшок холодної води або інших прохолодних напоїв. Це не тільки допоможе вам залишатися зволоженими, але й трохи знизить температуру всередині автомобіля, якщо тримати напої під сидінням або в підстаканниках.

Популярні новини зараз

За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу

Ось таким був дідусь "Запорожця": рідкісні кадри унікального прототипу із кузовом незвичайної форми

Продати земельний пай може не вийти: які умови ставлять українцям

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Показати ще

Волога тканина

Можна повісити вологу тканину на центральний вентиляційний отвір. Коли повітря проходить через тканину, воно охолоджується. Проте тканину треба буде часто змінювати, оскільки вона швидко висихає у спеку.

Лід у салоні

Лід в пакеті, фото з instagram

Візьміть 2-3 кілограми льоду в пластиковій підставці або контейнері і поставте його на підлогу під вентиляційний отвір. Холод від льоду розподілиться по салону і зробить його прохолоднішим. Слідкуйте, щоб лід був у контейнері, щоб уникнути калюж.

Обдув на найнижчу температуру

Увімкніть обдув повітря на найнижчу температуру. Це допоможе створити кращий потік повітря в салоні, що трохи охолодить його.

Тонування вікон

Тоноване авто. Фото: скрін youtube

Наклейте на вікна спеціальну світловідбиваючу плівку. Вона зменшить кількість сонячних променів, які потрапляють в салон, і таким чином знизить температуру.

Їзда босими

Деякі водії відчувають себе комфортніше, їдучи босими. Через ступні виходить зайве тепло, тому це може трохи допомогти у спеку. Спочатку це може здатися дивним, але це дійсно може бути корисним.

З цими порадами ви зможете значно зменшити дискомфорт від спеки в машині та зробити ваші поїздки більш приємними.

Нагадаємо, незабаром спека не дасть українцям жити: прості способи врятувати себе при відключеннях світла

Раніше ми писали про те, що не нагрівайте, а навіть навпаки: як швидко "відгризти" віск із килима

Вам буде цікаво дізнатися пітніють вікна в машині? Декілька порад, як це виправити і не допустити