Archer Aviation та Kakao Mobility планують співпрацювати, щоб у найближчі роки запустити польоти на електричних повітряних таксі у Південній Кореї. Якщо Archer вдасться вчасно розробити свій літак, то з 2026 року вони почнуть літати країною.

Це частина глобальної стратегії Archer, яка також включає в себе запуск комерційних перельотів в Об'єднаних Арабських Еміратах та Індії в 2026 році. Їхні конкуренти, Joby Aviation, також планують увійти на південнокорейський ринок.

Повітряне таксі / фото: Archer Aviation

Літак Midnight має дальність польоту 100 миль та призначений для міських умов, де середня дальність польоту становить близько 20 миль. Транспортний засіб має очікуване корисне навантаження понад 1000 фунтів і може перевозити чотирьох пасажирів, крім пілота.

Згідно з умовами угоди з Kakao Mobility, компанія володітиме та експлуатуватиме літак Archer Midnight (eVTOL), щоб запропонувати поїздки на повітряному таксі для своїх 30 мільйонів користувачів у мобільному додатку Kakao T.

Популярні новини зараз

Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення

За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати

Показати ще

Повітряне таксі / фото: Archer Aviation

Щоб допомогти Archer розпочати свою діяльність у Кореї, Kakao надасть їм 7 мільйонів доларів цього року, а ще гроші на початку 2025 року. Їхня угода в цілому оцінюється в 250 мільйонів доларів.

Крім того, Archer та Kakao беруть участь в ініціативі K-UAM Grand Challenge уряду Південної Кореї, яка спрямована на розробку технологій UAM для вирішення проблем пробок на дорогах та забруднення повітря.

Публічне демонстрування таксі-літаків Archer у Південній Кореї планується наприкінці 2024 року.

Також наш портал повідомляв, що перший літаючий автомобіль успішно здійснив політ з пасажиром: скоро пробки будуть і вгорі.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, щоб удуще вже настало? ВПС США готові приймати "літаючі машини" - але ВСУ не дістанеться жодної

Вам буде цікаво дізнатися, літаючий будинок з мультика "Вгору" тепер може стати вашим: скільки коштує оренда