Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа на тому, що на дорогах України вже працює 265 камер автофіксації порушень. Відомо, що з 2020 року ці камери допомогли виявити понад 10 млн. випадків порушення ПДР.

Камери автоматичної фотофіксації в Україні дозволили поповнити державний бюджет на 2,1 мільярда гривень. Саме стільки штрафів заплатили порушники Правил дорожнього руху з часу поновлення роботи камер контролю швидкості у червні 2020 року.

Про це повідомив у Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube

За його інформацією, лише за 4 роки було винесено понад 10 мільйонів постанов про порушення правил дорожнього руху, які зафіксували в автоматичному режимі. 89% із них виконали.

Популярні новини зараз

Українцям нагадали про надбавки до пенсії: кому можуть доплатити

Перерахунок тарифів на опалення: скільки українцям доведеться платити взимку

Продати земельний пай може не вийти: які умови ставлять українцям

Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат

Показати ще

Наразі на українських дорогах функціонують 265 камер автофіксації. Вони працюють у 25 містах та 15 областях. Цього року встановили 50 таких комплексів.

Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube

Поки що вони стежать лише за дотриманням швидкісного режиму, хоча в перспективі їм планують додати функціонал — вони зможуть фіксувати авто, що їдуть на червоне світло, пересуваються зустрічною смугою або смугою для громадського транспорту.

За словами Олексія Білошицького, у місцях роботи камер автофіксації вдалося втричі зменшити кількість ДТП із загиблими та травмованими.

Нагадаємо, наражаєте на небезпеку всю сім'ю: важливе правило, яке часто забувають водії.

Раніше повідомлялося, поїдете у відпустку хіба що уві сні: деяким працівникам можуть відмовити у відпочинку під час війни.

Також, ваша машина буде з подряпинами: як не можна мити авто, якщо хочете зберегти блиск і гладкість.