Для всіх наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже важлива інформація. Так, в Україні для любителів екстремальної їзди настають важкі часи. В українському парламенті, до речі, вже не вперше, планують ввести заборону на дрифт.

Дрифт – це керування автомобілем у контрольованому заметі, коли задні колеса втрачають зчеплення з дорогою, і автомобіль рухається боком. Раніше у правилах дорожнього руху не було чіткого визначення дрифту та відповідальності за нього.

В Україні можуть запровадити штрафи для водіїв, які влаштовують дрифт на дорогах. Про це йдеться у законопроекті №9642, який було опубліковано на сайті Верховної Ради.

Дрифт, фото: скріншот з відео

Нові штрафи за дрифт

Якщо Верховна Рада схвалить законопроект відповідно до нових змін у законодавстві, дрифт стане об'єктом штрафних санкцій. Перше порушення карається штрафом у розмірі 8500 гривень. Повторне порушення – штрафом у розмірі 17 000 гривень.

Популярні новини зараз

Стосується всіх клієнтів: "Нафтогаз" попередив про важливе нововведення

Українцям нагадали про надбавки до пенсії: кому можуть доплатити

Доведеться заплатити зі своєї кишені: водоканальники попередили з приводу лічильників

Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз"

Показати ще

Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube

Позбавлення права управління

Крім грошових штрафів передбачено можливість позбавлення водія права керування транспортним засобом на строк від 6 місяців до 1 року. Це рішення може бути прийняте судом у разі повторного порушення правил дорожнього руху, пов'язаного з дрифтом.

Ці нові правила спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху та запобігання небезпечним маневрам на дорогах. Дрифт вважається небезпечним і може призвести до серйозних аварій та травм.

Нагадаємо, в Україні депутатам рекомендують підвищити ціни на бензин до 63 гривень за літр.

Раніше повідомлялося, чи зможуть увірватися додому чи затримати на вулиці: в Україні створюють ще одну правоохоронну організацію.

Також, автоексперт пояснив, як врятувати гроші від дорогого ремонту після поїздки на АЗС: ніхто і не замислювався.