Було проведено інтерв'ю з адвокатом і фахівцем з права Євгеном Буліменком про важливість дотримання правил руху на смугах, призначених для громадського транспорту. Ці правила стосуються не лише водіїв комунальних автобусів та тролейбусів, а й приватних автомобілів.

Порушення цих правил вважається адміністративним правопорушенням згідно зі статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення і може призвести до нарахування штрафу у розмірі 680 гривень.

Машини, фото "Спецкор"

Управління поліції наголошує на важливості дотримання цих правил, особливо в години найбільшого руху, коли спеціальні патрулі активно контролюють ситуацію на дорогах, зокрема, на смугах для громадського транспорту.

Важливо зазначити, що за пунктом 17 Правил дорожнього руху України, водії приватних автомобілів не мають права рухатися по смугах, які призначені для громадського транспорту, за винятком водіїв таксі та велосипедистів.

Популярні новини зараз

За чоловіків візьмуться спецкомісії: кого перевірять відразу

Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Показати ще

Велосипедист, фото з вільних джерел

Водіям можуть бути дозволені певні винятки, такі як поворот направо або зупинка для посадки/висадки пасажирів. Однак ці дозволені дії обмежені і повинні відбуватися тільки в певних місцях і встановлені години.

Такі обмеження руху на смугах для громадського транспорту призначені для того, щоб забезпечити ефективну роботу громадського транспорту і уникнути заторів.

Нагадаємо, суми штрафів вразили навіть досвідчених водіїв: поліція назвала суми

Раніше ми писали про те, що не лише штраф, а й інші проблеми: українських водіїв попередили про важливе правило

Вам буде цікаво дізнатися від штрафів вже не відвертитесь: як каратимуть ухилянтів за порушення закону про мобілізацію