Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які є водіями чи навіть власниками транспортних засобів, є дуже пізнавальні новини. Справа в тому, що багато водіїв в Україні курять за кермом, і навіть дозволяють "потягнути цигарку" у салоні своїм пасажирам.

Якщо це відбувається у власній машині, мало хто засудить таку поведінку. Однак є місця, де за куріння, навіть у власному автомобілі, можна отримати великий штраф або втратити права.

Про це стало відомо завдяки інформації від авторів порталу "Автотема".

паління

Ось тільки уяви, у спекотній Греції заборонено курити в машині, якщо там є малолітня дитина. Поліцейські оштрафують курців на 1500 євро (близько 65 000 гривень) і можуть позбавити їхньої водійської ліцензії. У разі куріння у громадському транспорті штраф може сягати 3000 євро (близько 130 000 гривень).

Популярні новини зараз

Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила

Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Показати ще

Водій авто / фото: скріншот Youtube

Влада пояснює суворі заходи для курців тим, що вони повинні відчувати відповідальність за здоров'я не лише своє, а й здоров'я тих, хто їх оточує, особливо коли йдеться про дітей.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської Ради, тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох (51 грн.) до десяти (170 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особа вже зазнала адміністративного стягнення, тягне за собою накладення штрафу від десяти (170 грн.) до двадцяти (340 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, тепер прагнуть набрати жінок: на яку роботу вже не вистачає чоловіків.

Раніше повідомлялося, ціни на пальне боляче вдарять по кишені: до чого готуватися водіям.

Також, копи оштрафували "швидку", поки вона летіла заради порятунку дитини.