Багато хто навіть досвідчені водії згодом іноді можуть відчувати запах вихлопних газів та бензину у своєму авто.

Він може яскраво виявлятися не тільки на сидіннях водіїв, а й пасажира. Майже завжди всі власники авто починають сильно нервувати через таку причину і мчати до найближчого СТО.

Багажник. Фото Freepik

Про те, що робити в такій ситуації, розповідає MMR.

А по дорозі вже "прикидає" варіанти, через що могла з'явитися цей неприємний запах: невже підлога прогнила чи випускна система розвалилася?

Популярні новини зараз

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

Однак перед тим, як нестись на СТО та платити тисячі гривень із власної кишені, варто трохи оглянути машину, і прикинути, звідки могла з'явитися така проблема та постаратися знайти причину такої поломки. Однак у більшості випадків таку проблему навіть поломкою назвати не можна.

Автомобіль. Фото: Youtube

Досвідчений водій у цьому випадку одразу почне оглядати ущільнювачі. Особливо – багажник.

Мало того, що самі гумки за роки могли протертися до дірок і деформуватися, то є ще одна причина, про яку багато хто і не знає. Зазвичай раптовій появі сторонніх запахів, у тому числі вихлопних газів та інших дорожніх ароматів, сприяють відсутні або поламані упори – гумові стовпчики, розташовані на кутах кришки багажника.

Водiй. Фото: скрін youtube

Ущільнювач знімаємо та добре промиваємо його в теплій воді. Можна навіть у гарячій. Далі чистимо і надягаємо гумку на місце, потім - покриваємо силіконом, давши «хімії» вбратися, і прибираємо надлишки. Ті ж упори можна зняти і промити, а потім виставити так, щоб багажник щільно закривався.

Нагадаємо, що не всі штрафи, виписані під час дощу, законні: пояснення для водіїв.

Раніше ми повідомляли, що штраф можна не платити, а цей документ взагалі не обов'язково показувати: українцям розповіли про лазівку.