Купівля вживаного автомобіля може бути складною справою, але знаючи на що звертати увагу, можна знайти надійний транспортний засіб за вигідною ціною. Механіки з багаторічним досвідом роботи з вживаними авто розкрили 5 головних правил, які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Про це пише Slash Gear.

1. Ретельно перевірте історію автомобіля.

Перш ніж оглядати автомобіль, отримайте його VIN-код. За допомогою цього коду ви можете перевірити історію автомобіля, щоб дізнатися, чи не було він в аваріях, чи не був затоплений, чи не використовувався як таксі тощо. Існує безліч онлайн-сервісів, які надають послуги з перевірки історії авто.

Купівля авто, скріншот

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Показати ще

2. Огляньте кузов на наявність іржі та пошкоджень.

Іржа може свідчити про серйозні проблеми з кузовом, які можуть призвести до дорогого ремонту. Також зверніть увагу на будь-які нерівномірні зазори між панелями кузова, тріщини в лакофарбовому покритті або сліди ремонту.

3. Перевірте стан двигуна та трансмісії.

Заведіть двигун і прислухайтеся, чи немає сторонніх шумів. Зверніть увагу на те, чи не димить вихлопна труба, чи немає витоків масла або інших рідин. Також важливо перевірити стан трансмісії. Проїдьтеся на автомобілі, щоб переконатися, що перемикання передач відбувається плавно, без ривків і стукотів.

4. Огляньте салон та електроніку.

Переконайтеся, що все в салоні працює належним чином, включаючи електросклопідйомники, кондиціонер, освітлення та інші функції. Також перевірте стан оббивки сидінь, килимів та панелі приладів.

5. Проведіть тест-драйв.

Найкращий спосіб оцінити стан вживаного автомобіля - це поїздити на ньому. Проведіть тест-драйв на різних швидкостях і по різних типах доріг. Зверніть увагу на те, як автомобіль керується, чи не шумить підвіска, чи немає вібрацій.

Купівля авто

Дотримуючись цих 5 правил, ви зможете значно підвищити свої шанси на покупку надійного та безпечного вживаного автомобіля.

Нагадаємо, що у Києві засвітився культовий Porsche "Speedster" 1958 року.

Як повідомляли раніше, український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів.

Як писав "Знай" раніше, у Києві помітили легендарний спорткар BMW.