Майбутнє підкрадається швидше, ніж ми очікували. Технології, які здавалися фантастикою кілька десятків років тому, вже стали частиною нашого повсякденного життя.

Нещодавно в Інтернеті почали обговорювати, як виглядатимуть автомобілі майбутнього. Виявляється, штучний інтелект (ШІ) відіграватиме ключову роль у всьому: від розробки дизайну до автономного управління.

Професія водія може зовсім зникнути, оскільки експерти впевнені, що машини незабаром стануть повністю безпілотними.

Машини майбутнього / фото: Top Gear

Автомобілі майбутнього будуть оснащені потужними чіпами, які не тільки збільшать продуктивність, а й зроблять машини безпечнішими. Ці чіпи блискавично оброблятимуть дані та керуватимуть усім: від самостійного водіння до діагностики в реальному часі.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Голосове керування стане стандартною функцією. У машинах з'являться цифрові помічники, які зможуть запитати вас про настрій, надати корисну пораду та виконувати інші важливі завдання.

Автомобілі будуть обладнані екранами для ігор, перегляду фільмів та багато іншого. Wi-Fi стане доступним не лише у преміальних моделях, а й у звичайних автомобілях.

Майбутнє автомобілів пов'язане з програмним забезпеченням та оновленнями на відстані. Вашу машину можна буде оновлювати протягом усього терміну служби.

Машини майбутнього / фото: Top Gear

Віртуальна та доповнена реальність стануть частиною автомобіля. Наприклад, BMW вже використовує камери для проектування стрілок навігації на маршрут, щоб ви не пропустили поворот.

Електронне паливо стане єдиним способом досягти нульового викиду вуглецю в країнах із нестабільною електричною мережею. Однак його виробництво і масштабування не так прості, тому воно вчетверо дорожче за звичайне паливо.

Ось такі нововведення чекають на нас у світі автомобілів.

Нагадаємо, потужна новинка від Rolls-Royce вже розсікає Україною: новий Spectre був помічений в Одесі

Раніше ми писали про те, що "Тато все вирішує": мажор, який збив на смерть підлітка в 2018 році, знову небезпечно ганяє по Харкові на Lexus

Крім того, Знай.ua повідомляв, як позбутися старої машини не за безкоштовно: принцип роботи утилізації авто