З 1 серпня 2024 року всі територіальні сервісні центри МВС України почнуть видавати нові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів з додатковими елементами захисту. Це рішення було затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №1358 від 22 грудня 2023 року, яка набула чинності 26 грудня того ж року.

Зміни в документах включають спеціальне маркування на захисному покритті та QR-код у правому нижньому куті свідоцтва про реєстрацію, що веде на сайт Головного сервісного центру МВС для перевірки інформації.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Ці нововведення спрямовані на зменшення ризику підробки документів і дозволять перевіряти легітимність свідоцтв про реєстрацію онлайн. Водіям не потрібно замінювати старі документи на нові, оскільки старі посвідчення залишаються чинними до кінця терміну їх дії.

Підробка водійських документів є серйозною проблемою в Україні. Зловмисники виготовляють і продають фальшиві документи через соціальні мережі та месенджери, надсилаючи їх замовникам поштою.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Показати ще

Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Поліція періодично викриває такі злочинні групи, як це сталося нещодавно в Івано-Франківській області, де була ліквідована група, що займалася виготовленням і збутом підроблених водійських посвідчень і свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Зазвичай на виготовлення підробок потрібно від 5 днів.

Нагадаємо, відновіть втрачені документи: Пенсійний фонд попередив про зміни

Раніше ми писали про те, що навіть без війського квитка: які послуги чоловіки можуть отримати за кордоном

Вам буде цікаво дізнатися українцям пропонують акції в Польщі: як відкрити банківський рахунок