Є чимало факторів, від яких залежить ціна автомобіля при вторинному продажі, колір - один з них, як би сильно це багатьох не дивувало.

Аналітики iSeeCars провели відповідне дослідження.

Авторинок, фото iStock Images

Результати вони одержали, проаналізувавши дані про вартість 1,3 мільйона підтриманих авто трирічного віку. Так, за цей період роботи машина втрачає 22,5% від своєї ціни, але якщо кузов при цьому жовтого кольору – різниця складе всього 13,5%, тому що це рідкісний колір, на який попит вищий.

Вартість машин бежевого, помаранчевого та зеленого кольорів знизиться менш ніж на 20%, також цінуються червоні та білі. Однак власник отримає набагато менше, продаючи сріблясті, коричневі, чорні та золотаві авто.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Авторинок, скріншот: YouTube

Також аналітики розповіли, як впливає колір на зниження ціни уживаного авто в залежності від його типу. Наприклад, найменше втрачають у вартості позашляховики жовтого, помаранчевого та фіолетового кольорів, а більше – сріблястий, золотистий та чорний.

Якщо говорити про пікапи, то бежеві вдасться продати дорожче. Також можна непогано виручити за помаранчеві, зелені та коричневі. А ось чорний і сріблястий знову програють, як у випадку і з позашляховиками.

Авторинок, фото iStock Images

Маючи коричневий седан, вдасться виручити більше, на диво. Все тому що основні власники таких машин досить консервативні, тому за червоні та інші кольори, що кричать, віддадуть менше. А ось у кабріолетах найбільше цінується яскравий жовтий, помаранчевий, синій та зелений. Сірий, чорний та сріблястий знецінюють найбільше.

У категорії купе дорожче вдасться продати авто такого ж кольору, як і кабріолети, але ціну збивають сріблясті, фіолетові та чорні. Мінівени оцінюються гідно, якщо вони зеленого, коричневого, синього та білого кольорів. Червоний і чорний, навпаки, сильно здешевлює авто.

Нагадаємо, що педаль у підлогу – іноді корисно: автомеханік дав пораду, як уникнути проблем із двигуном.

Раніше ми повідомляли, що повний бак влітку - вірна смерть: заправляти машину на АЗС і чому.

Також стало відомо, що не купуйте такий вживаний автомобіль: українців попередили про небезпеку.